Roofmeister INSIDE: De meest recente vangsten & als de beet er uit valt…

16/07/2024
Roofmeister INSIDE: De meest recente vangsten & als de beet er uit valt…

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service!

 


 

*** Prijzenpot €20.000,- ***

Welkom bij de Roofmeister Cup, een roofviswedstrijd waar jij GRATIS aan mee kunt doen, met een prijzenpot van €20.000,- en het allermooiste…  IEDEREEN  kan meedoen en IEDEREEN kan winnen! JIJ DUS OOK! Klik HIER

 


 

*** Onze vrijdag video ***

Dit jaar doen Bo Staartjes en Jaimy Posthumus mee aan de Yamaha Pro Fishing Cup namens team Roofmeister. Gewapend met een hengel, een paar tackleboxes met kunstaas en een cameraman gaan ze dit avontuur aan en proberen ze zo hoog mogelijk te eindigen. Het parcours is door heel Nederland!

 


 

*** Zwedenreis voor jou! *** 

Sjoerd Beljaars & Bo Staartjes gaan op vistrip naar Zweden en willen jou er graag bij hebben. Na twee keer een groepsreis naar Dragso (Oostzeekust) te hebben georganiseerd in samenwerking met Visreis.nl, is het nu tijd voor compleet iets anders dat 12 t/m 19 mei 2025 zal plaatsvinden. Wil jij mee, klik HIER

 


 

Als de beet er uit is…

Spinjigs, velen heb ik erover gehoord, velen heb ik er mee gezien, velen heb ik er grote en veel vis op zien vangen… Ik raakte er maar niet van overtuigd. Dat kleine, draaiende gespuis, waarom zou dat het verschil moeten maken? Tot vandaag! Vandaag overtuigde Pieter-Bas (PB) Broeckx van de VisTD mij, who else.

Spinjigs, volgens PB moet je ze, zeker in de zomer, bij je hebben!

Spinjigs, van die werpgewichtjes van lood of tungsten met een spinnerblaadje erachter. Ik heb er vroeger best veel mee gevist, maar dan zo snel als ik kon binnen rossen. Denk aan die good old Spro Asp Spinner. Inderdaad, gericht op roofblei en met succes. Verder een enkele keer op forel op het Oostvoornse Meer. Nu is dit kunstaas min of meer geëvolueerd en zijn er meer toepassingen bekend, maar ik wilde er niet aan om een of andere reden.

Op groot water en dan met van dat ultra kleine kunstaas. Dat blijft voor mij vreemd aanvoelen…

Maar dat gevoel moet ik toch voor de verandering weer eens laten varen.

Maar vandaag kon ik er niet onderuit, het was spinjig dag en PB zou me er alles over vertellen en laten zien. De dag begon met zijn quote: “Hoe vaak heb je niet dat de beet er midden op de dag uit valt, dat is het moment dat je met spinjigs kunt blijven vangen…” De dag eindigde met mijn persoon die dat ten volle moest onderkennen.

Veel aandacht voor St. Croix hengels deze video!

Ultra licht, super gevoelige en niks mis met de drileigenschappen!

Wat is dat toch met de laatste worp? Ook hier heeft PB een interessante theorie over.

Het werd een top visdag met veel actie en feitelijk is er geen noemenswaardige periode geweest dat de beten uitbleven. Ik zelf was dan wel weer ouderwets aan het kloten, PB en Bo vingen zo’n beetje het gehele pallet aan roofvissoorten op de spinjigs, inclusief mooiere exemplaren. Wonderlijk kunstaas en je doet het tekort door het louter razendsnel naar binnen te draaien. Stay tuned voor een spraakmakende video en zie het met je eigen ogen!

 

 


 

Actuele vangsten ***Elke week toffe prijzen***

***NIEUW*** Vanaf deze editie van RM Inside zijn er  met FOTO VAN DE WEEK vette prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door Berkley, Abu Garcia & Lowrance! Dat niet alleen, je maakt kans op veel meer. Klik HIER voor meer informatie over de te winnen prijzen.  

BELANGRIJK!!! Elke week zijn we zeer benieuwd naar jouw meest recente vangstfoto. Post jouw foto op je Facebook of Instagram account met voor deze ronde #RMvangstronde8. Uit alle posts selecteren wij een 20-tal foto’s en een deskundige jury zal de Foto van de Week kiezen. Oh ja, vergeet niet een korte beschrijving bij de foto te plaatsen.

Mark Verhoeven: “Een heerlijke riviersnoek!” Een buffel Mark! Heerlijke plaat dit zeg!!!

Serge Sonneveldt: “Tijdens het snoekbaarzen toch nog even de krib uitwerpen met een Salmo Hornet en dat leverde zo maar mijn pr baars op.”  Ahhhh, super Serge en dik verdiend! Gefeliciteerd man!

Ensar Vurel: “Zonnetje en lekker warm weer, toch maar gaan vissen met de warmte en deze knappe baars! Op een van de Nederlandse rivierplassen!” Heel knap hoe jij ze het hele jaar rond weet te vangen Ensar!

John Toet: “Deze 70’er zwom op half water, de V-tail kwam hem tegemoet…BOEM! Een felle, harde aanbeet volgde en daarna nog even een heerlijk gevecht.” Het pelagisch spelletje is zo verslavend John, maar daar zul jij al alles van afweten…

benjaminpost_fishing: “Ik ving deze beauty tijdens een korte sessie na school. De gekste aanbeet ooit, die kwam namelijk tijdens het zakken op een slappe lijn.” Dat hoor je inderdaad niet vaak, zag je de lijn weglopen? 

Sijmen Majoor: “Afgelopen weekend een krankzinnige visserij gehad. De kleinste vis was 96 cm en 2x mijn PR verbroken. Alles werpend gevangen. Geweldig om dat te mogen beleven met een goede vismaat. Zo’n dag maak je maar 1 keer mee. Genieten!” We zagen al het een en ander voorbij komen Sijmen! Wat een krankzinnige sessie man en twee keer je PR. Dan tweemaal gefeliciteerd! Super goed gevist!

Timmy Ventriglia: “Met mijn zoon Jesse weer op pad geweest! Deze baars heeft hij tussen de planten weten te vinden! Prachtige kleuren, de mooiste baars tot nu toe op ons thuis water.” En in omstreken Timmy, zelden zo’n bijzonder gekleurde baars gezien man!!!

Chiel Van Hoof: ” Ik ging voor de eerste keer dit seizoen met de boot op jacht naar een mooie negentiger, maar kwam uit bij deze 119 als eerste meter van het seizoen. Op dat moment 1 cm onder mijn vorige Pr. Mooi moment en een mooie voorbode van de naderende Pr breuk.” Ze komen altijd uit het niets Chiel en dat gaat ook zo met je PR in de maak, dat weten we zeker!

blinkerboys030: ” Een knappe snoekbaars die ik vorig weekend ving. Gevangen op Iris the Shad van Spro. Bedankt voor de sessie en natuurlijk de foto belgian.fisher!” Lijkt wel tijdens het strandvissen gebeurd te zijn man! Gave plaat!

Friso Boomsma: “Nieuwe stek leverde binnen het uur een mooie meterbak op! Statisch op makreel!” Ziet er uit als een prachtige stek Friso, omgeving en potentie zo te zien!

Glenn Segers: “105 cm rivierpower!” Wow, je ziet aan alles dat deze heel sterk is. Mooie vangst Glenn!

mr.stealyourfish: “Geheel in stijl van de nickname die mijn vismaat mij heeft gegegen. Het verhaal laat zich raden 😉 “ Hahaha prachtig man! Supercoole plaat ook weer!

Kevin Demmers: “Ik dacht dat ik het met zilver moest doen met maar een paar kleine visjes, tot deze gouden plak naar boven kwam en de dag goed maakte!” We denken aan het NK Bellyboatvissen? Super knappe prestatie Kevin!

Risto van Lieshout: “Altijd top als je op nieuw water mooie vissen weet te vangen en dan ook nog op eigenbouw spinnerbaits!” Dat is een extra beloning Risto! Check de tekening van deze vis. Altijd anders dan anders, maar deze is wel heel speciaal! Beauty!

Freek Janssen: “Misschien wel m’n zwaarste en mooiste roofblei die ik ooit gevangen heb. Vooral de 2 kleuren;  overgang van kop naar staart. Mega UNIT, die m’n St. Croix Rods (Legend) tot aan handvat krom liet gaan.” Holy shit Freek! Die kleuren inderdaad. Wij krijgen geen genoeg van deze foto’s en jij ook niet, dus blijf maar komen!

Frits De Vries: “Een nieuw pr meerval 175 cm, 2 cm meer dan in 2023, maar deze was wel wat dikker. Heerlijk gevecht vanuit de bellyboat!” Gefeliciteerd Frits!!! Vanuit de bellyboat moet dat extra spannend zijn als je op sleeptouw wordt genomen. 

Rik Bredewout: “Net geen meter!  C-rig kreeftje van 6 cm.” dat moet billenknijpen zijn geweest Rik! En dat op een klein kreeftje, dat verwacht je toch niet!

Hans Hofman: “Jong geleerd zeggen ze dan. Haar eerstse roofblei, gelijk een 60’er. Trots momentje!” Wauw, daar mag je gerust trots op zijn Hans! Super cool!

Marcel Hoekman: “Dikke, massieve 112 cm rivier bak meldde zich op de vroege ochtend. Miuras Mouse, what else!?” Netjes weer! Zou Clooney ze ook al hebben aangeschaft 😉

Johan Smit: “In de oppervlakte en deze asp klapte er vol op!” Dat zijn aanbeten waar je hart bij over slaat! Genieten!

 

***Foto van de Week***

Een vis in het zonnetje zetten doe je zo! Blauwe lucht en hard licht en door wat schuin in de zon te houden toch prachtig in beeld! Mooie kleuren, mooie zander en dat strand is toch wel bijzonder zo… Die voetstappen geven er extra sjeu aan. Jammer dat ie zijn rugstekel niet op heeft staan, maar je moet altijd iets te zeiken hebben natuurlijk! Foto van de week blinkerboys030! Gefeliciteerd!

***Houd svp je DM in de gaten, waar we je je adresgegevens vragen voor onderstaande prijs!***

blinkerboys030 wint een Lowrance cap en handdoek, Berkley Pulse Spintail & Dex Spinnerbait..  Wie weet win je ook nog Foto van de Maand en Foto Overall. Klik HIER waar je allemaal kans op maakt!

 


 

BELANGRIJK!!! Elke week zijn we zeer benieuwd naar jouw meest recente vangstfoto. Post jouw foto op je Facebook of Instagram account met voor deze ronde #RMvangstronde8. Uit alle posts selecteren wij een 20-tal foto’s en een deskundige jury zal de Foto van de Week kiezen. Oh ja, vergeet niet een korte beschrijving bij de foto te plaatsen.