De game changer in lithium accu’s!

20/10/2024
De game changer in lithium accu’s!

Voltacase is een nieuwe speler in de roofvis scene en zeker eentje om in de gaten te houden! Met hun goed betaalbare LifePo4 accu’s die in een waterdichte en stevige case zitten, zorgen ze ervoor dat jij zorgeloos power hebt over de hele dag! In dit interview lees je meer over dit jonge bedrijf en wat je van ze kunt verwachten de komende jaren.

 

Roofmeister> Kunnen jullie ons iets vertellen over jullie bedrijf?  

Wij zijn een nieuwe speler in de roofvissector, momenteel verzorgt Yaïr Nauta ook de inbouw van onze accu’s in boten. Daarnaast hebben wij een roofvisser in het team, namelijk Rob Nullens uit België. Met zijn enthousiasme en vertrouwen in onze producten zullen we ook onder de aandacht komen van de roofvissers. 

O.a. Rob Nullens zal aan de slag gaan met onze producten en er ervaring mee op doen. 

Wij zijn klein begonnen en zijn daarna gaan uitbreiden, wij hebben ons gefocust op social media en vanaf dit moment ging het hard. Wij staan voor veilige en betrouwbare producten voor een goede en eerlijke prijs. 

 

Roofmeister> Wat zijn de grote voordelen van LifePo4 ? 

LifePo4 heeft verschillende voordelen, waaronder een hoge energiedichtheid. Dit betekent dat ze meer energie kunnen opslaan in verhouding tot hun gewicht en volume. Daarnaast hebben LifePo4 batterijen over het algemeen een langere levensduur dan andere soorten batterijen, waardoor ze een betrouwbare energiebron zijn voor verschillende toepassingen. 

Lithium heeft veel voordelen ten opzichte van lood accu’s.

LifePo4 batterijen kunnen ook snel worden opgeladen, waardoor ze handig zijn voor apparaten die regelmatig moeten worden opgeladen. Bovendien kunnen LifePo4 batterijen langer energie vasthouden zonder op te laden. Tot slot zijn deze batterijen over het algemeen milieuvriendelijker dan andere soorten batterijen omdat ze veel langer mee gaan en een hogere energie-efficiëntie hebben. 

 

Roofmeister> Wat zijn de verschillen tussen lithium en LifePo4?

Wij bij Voltacase werken alleen met LifePo4 cellen! Het belangrijkste verschil tussen lithium en LifePo4 (lithiumijzerfosfaat) ligt in de chemische samenstelling van de batterijen: lithium batterijen, ook wel bekend als lithium-ion batterijen, worden vaak gemaakt van lithiumkobaltoxide (LiCoO2) of lithiummangaanoxide (LiMn2O4). Ze bieden een hoge energiedichtheid en zijn populair voor gebruik in elektronische apparaten en elektrische voertuigen vanwege hun hoge capaciteit en lichtgewicht ontwerp. 

Lithium laadt ook snel op!

LifePo4-batterijen zijn specifiek type lithium-ion batterijen die gebruik maken van lithiumijzerfosfaat als kathodemateriaal. Ze hebben een iets lagere energiedichtheid dan traditionele lithium-ion batterijen, maar bieden voordelen zoals betere thermische stabiliteit, hogere veiligheid en een langere levensduur. LifePo4-batterijen worden vaak gebruikt in toepassingen waar veiligheid en duurzaamheid belangrijker zijn dan een hoge energiedichtheid. 

Veel energie in relatief weinig ruimte.

Kortom, terwijl lithium batterijen een hogere energiedichtheid hebben, bieden LifePo4-batterijen een betere veiligheid en levensduur. De keuze tussen beiden hangt af van de specifieke toepassing en de vereisten op het gebied van energieopslag, veiligheid en duurzaamheid. 

 

Roofmeister> Waar moet een accu aan voldoen bij het roofvissen ten opzichte van karpervissen? 

Karpervissers willen graag een accu waar ze bijvoorbeeld weken lang op kunnen varen. Roofvissers daarentegen willen soms compact blijven en zo min mogelijk spullen meenemen. Wij leveren ook speciaal hiervoor een waterdichte accu. Daarnaast kun je bij onze accu je elektromotor en dieptemeter op één accu aansluiten zonder storingen. Dit wil zeggen dat je maar één accu mee hoeft te nemen wanneer je gaat vissen. 

Karpervissers willen graag een accu waarmee ze weken kunnen varen.

 

Roofmeister> Waar onderscheidt Voltacase zich in? 

Wij maken hebben de lichtste en meest compacte outdoor case op de markt. Daarnaast levert Voltacase outdoor cases die 100% waterdicht zijn. Dit betekent dat die outdoor cases onder water ook werken. Bovendien maken wij gebruik van vier cellen in onze outdoor cases, het voordeel hiervan is dat wij altijd 12V behouden. 

100% waterdicht, dus minder zorgen!

 

Roofmeister> Wat zijn de meest populaire producten van Voltacase en waarom? 

Momenteel zien wij dat de 105 Ah en de 210 Ah heel erg hard gaan. Wij kregen de vraag voor een kleiner model om deze reden hebben wij de 50 Ah op de markt gebracht. De 50 Ah is erg licht en gemakkelijk mee te nemen. De 210 Ah is zwaar maar met behulp van die accu kun je wel weer dagen/weken op het water blijven, afhankelijk van hoe zwaar je hem belast.

Zeker de 105 Ah en 210 Ah lopen goed.

 

Roofmeister> Hebben jullie plannen om het productaanbod verder uit te breiden?

Wij hebben recent een zonnepaneel op de markt gebracht, met dit paneel kun je je accu gemakkelijk laden aan de waterkant of op je boot. Wij zijn altijd aan het innoveren; binnen nu  en een paar maanden komen we zelfs met een koelkast op de markt. Wat de volgende stap gaat worden na de koelkast houden we nog even geheim…

 

Roofmeister> Hoe zorgen jullie ervoor dat jullie producten betrouwbaar en van hoge kwaliteit zijn? 

Alle producten worden in Nederland in elkaar gezet, wij maken en testen elke case zelf waardoor wij altijd zeker weten dat wij de juiste kwaliteit leveren.

 

Roofmeister> Wat kunnen mensen verwachten van Voltacase de komende jaren? 

De mensen kunnen van ons verwachten dat wij onze plek in de markt zullen behouden en gaan uitbreiden, wij richten ons daarnaast op de camping sector.  

Wist je dat onze accu’s ook uit te lezen zijn met een speciale app?

 

Roofmeister> Waar kunnen mensen jullie producten bekijken en aanschaffen? 

Iedereen kan onze producten bekijken op de website www.voltacase.com en op onze socials. Daarnaast staan onze producten ook bij Fauna hengelsport, een bekende winkel onder de roofvissers. 

 

Klik HIER voor de Instagram van Voltacase en HIER voor de Facebook van Voltacase!