De ideale snoekhengels voor… NU!

10/09/2024
De ideale snoekhengels voor… NU!

Snoeken kun je op alle wateren verwachten, van polders tot meren tot rivieren en je kunt ze op ontzettend veel manieren vangen. Voor die verschillende visstijlen heb je ook weer speciale hengels die precies gemaakt zijn voor de situatie. Binnen de Legend Tournament serie van St. Croix zijn er tal van modellen voor snoek en in dit artikel lichten we drie modellen uit die perfect zijn voor deze periode zomer/vroege herfst.

 

Classic Jerkbait> Garantie van 15 jaar

Kort en ideaal voor het betere jerkbait werk.

De Legend Tournament Classic Jerkbait is de ideale hengel wanneer jij graag veel met jerkbaits vist en zeker wanneer je het beste van het beste wilt hebben. Het is een wat kortere hengel dan gemiddeld, namelijk 213 cm, waardoor het vissen met jerkbaits makkelijker wordt. Door de kortere lengte is het ook een ideale allround hengel voor in de polder. In de polder hoef je geen flinke afstanden te werpen en heb je vaak van alles in de weg staan langs de oever. Een kortere hengel hindert je minder en stelt je in staat precisie worpen te maken.

Vis je veel met kunstaas wat veel van links naar rechts schiet, dan is de Classic Jerkbait een top hengel. FOTO: Mark Kuiper.

Deze hengel kan tussen de 40 en 110 gram wegzetten, dus een forse jerkbait gaat nog vrij comfortabel. De blank is gemaakt van de allerbeste SCIV+ carbon met geleideogen waarvan de buitenkant RVS is en de binnenkant alconite. Het handvat is van kurk, wat je tegenwoordig niet vaak meer ziet bij hengels door de hoge kosten, maar het ziet er wel heel strak uit. De hengels worden handgemaakt in de VS en hebben een garantie van 15 jaar. Check hem HIER.

 

Swimbait Special> Voor het wijd

Langer, een goede hefboomwerking en dus een betere inhaking.

De Legend Tournament Swimbait Special is een prachtige hengel als je meer op het grote water aan de gang gaat. Deze hengel is ideaal voor het vissen met swimbaits en jerkbaits op snoek en heeft een werpgewicht van 40 tot 140 gram. Zo kun je de allergrootste en sterkste snoeken de baas zijn, maar heb je ook nog plezier aan de wat kleinere snoeken. Met de 238 cm lengte kun je een aardige worp maken, wat zeker op groter water mooi meegenomen is.

De Swimbait Special is één van Marks favorieten. FOTO: Mark Kuiper.

Met een langere hengel kun je makkelijker je kunstaas sturen op afstand en ook beter haak zetten. Dat je beter de haak kunt zetten, komt omdat je meer hefboom hebt met een langere hengel en je daardoor minder vissen gaat missen of lossen. Vervoeren is met deze hengel ook makkelijk, want deze is tweedelig in tegenstelling tot de Classic Jerkbait, die eendelig is. Ook de Swimbait Special is gemaakt met het allerbeste SVIC+ carbon en de allerlichtste geleideogen. Check hem HIER.

 

Big Spinnerbait-Topwater> Voor spektakel

In deze serie alleen topcomponenten, de crème de la crème!

Deze Legend Tournament Big Spinnerbait-Topwater is ook ideaal voor het grotere water met zijn 244 cm lengte. Deze is gemaakt om te vissen met spinnerbaits en topwaters, dus zeker in de zomermaanden zou dit een top hengel zijn, mocht je dit veel doen op snoek. Met een werpgewicht van 40 tot 120 gram is het niet de zwaarste hengel, maar dit hoeft ook niet met spinnerbaits, want die wegen doorgaans niet veel.

Een perfecte hengel om in de zomer de ondieptes mee af te gooien. FOTO: Mark Kuiper.

Nu lijkt er weinig verschil te zitten tussen de Swimbait Special en de Big Spinnerbait-Topwater, maar los van het kleine verschil in werpgewicht is dat er wel degelijk. Volgens specialist Mark Kuiper is de Swimbait Special ideaal voor kunstaas waar je meer mee moet spelen, zoals jerkbaits en swimbaits, omdat het een kortere en wat stijvere hengel is. De Big Spinnerbait-Topwater is echt gemaakt voor recht lopend kunstaas, zoals dus spinnerbaits, spinners en prop-style topwaters. Ook grote werpstreamers en grotere shads gaan er goed mee.

De Swimbait Special is weer beter met jerkbaits dan de Big Spinnerbait-Topwater. De Classic Jerkbait is ook perfect natuurlijk. FOTO: Mark Kuiper.

Door de langere lengte werp je wat verder, wat met recht lopend kunstaas prima is, omdat je het niet hoeft te sturen. Door langere worpen te maken, dek je meer water en deze hengel leent zich dus super goed voor ‘search’ werk. De extra lengte helpt ook met je aas goed te sturen langs obstakels bijvoorbeeld. Check hem HIER.

 

Welke hengel past bij jou? Ga je vaak vissen in de polder, of kies je toch het ruime sop? Er zit sowieso een hengel voor jou tussen!