Roofmeister INSIDE: Actuele vangsten & roofvisjackpot met bellyboat club

09/09/2024
Roofmeister INSIDE: Actuele vangsten & roofvisjackpot met bellyboat club

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service!

 


*** De unieke RM Cup ***

Doe je al mee aan de Roofmeister Cup, een roofviswedstrijd waar jij GRATIS aan mee kunt doen, met een prijzenpot van €20.000,- en het allermooiste…  IEDEREEN  kan meedoen en IEDEREEN kan winnen! JIJ DUS OOK! Klik HIER


— Onze vrijdag video 

De roofvis is actief in de zomer, maar dat wil nog niet zeggen dat het altijd makkelijk is. Wij hebben de hulp ingeschakeld van hardcore specialist Simon Torenbeek van Suzuki. Welk kunstaas werkt nu het best, welke vistechnieken en met name… Waar vind je in deze tijd van het jaar de beste roofvisstekken? Simon wil het allemaal niet te makkelijk maken en laat Roofmeister Sjoerd van stek naar stek varen in zijn gloednieuwe visboot… Dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot.


 

Roofvisjackpot met bellyboat club

Geen visserij waar je je meer één voelt met het water dan het vissen vanuit de bellyboat. Deels boven, deels onder water voel je je bijna letterlijk als een vis in het water. En als iets een stormachtig ontwikkeling heeft doorgemaakt, dan is dat wel het bellyboatvissen. Daarbij is het bedrijf Float Plus een flinke aanjager geweest met de inmiddels beruchte elektromotoren, crème de la crème bellyboaten en tal van superhandige accessoires.

Met de speciale Float Plus wieltjes in mum van tijd van parkeerplek naar het viswater.

Ready to go met een groep hardcore bellyboatvissers, plus cameraboot van Rick Habermehl. 

Vandaag mochten wij het eens te meer aan den lijve ondervinden. Een rivierplas als decor, een groep Float Plus bellyboatvrienden als gezelschap en tal van vistechnieken als munitie. Van pelagisch op snoekbaars tot vliegvissen op snoek, van werpen met topwaters op roofblei tot het aandroppen van meerval. Vandaag de dag hoef je met de bellyboat nergens voor terug te deinzen en mooi te zien hoe voor elke discipline de Float Plus One of Two weer anders ingedeeld was.

Een gigasnoek na nog geen uur vissen. Wat een dag!

Je bellyboat met een afstandsbediening optimaal naar en over je stek sturen. We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe ontzettend relaxed dat is.

Een bijzondere dag werd het. Aan mij de taak om al rondtuffend tussen de verschillende vissers door te pendelen om alle vistechnieken uit te lichten. Een haast onbegonnen klus omdat er ook nog eens buitengewoon goed gevangen werd. Dan lag ik naast de Fransman Arnaud die mij een nieuwe verticaaltechniek liet zien, plotseling knalde er even verderop een meerval op de shad van de Belg Kenny. Even adempauze, maar lang kreeg ik niet, want inmiddels ving Remco de een na de andere baars en roofblei op topwaters met zijn kielzog Thijs van den Acker die met de streamer snoek op de ondieptes had gevonden.

Als Apaches polshoogte komen nemen, dan weet je dat er iets bijzonders gaande is. 

Roofblei op topwaters hier, snoek op de streamer daar en tussen de bedrijven door Kenny die meerval vangt. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld was.

Een knotsgekke visdag en ook voor filmmaker Bo (aan boord bij onze vriend Rick Habermehl) was het aanpoten. Je zag zijn cameralens van links naar rechts schieten, overal gebeurde er wel wat. Klap op de vuurpijl was een regelrechte megasnoek. Alsof de vangstenregen niet genoeg was, stal Mandy de show met een gigantische metersnoek. Metersnoek is nog een understatement, een tank die de 100 cm ruim passeerde…

Wordt vervolgd in een adembenemende roofvisvideo Roofmeisters!

 


 

Actuele vangsten!

Warm zomerweer in de achteruitkijkspiegel, onstuimig herfstweer op komst! Slecht nieuwst voor de zonaanbidders, maar veel roofvissers zitten in de startblokken! De vangsten van afgelopen week waren al bewonderingswaardig, wat houdt dat in voor de komende tijd. Onze inbox is er klaar voor!

Elke week zijn we zeer benieuwd naar jouw meest recente vangstfoto. Post jouw foto op je Facebook of Instagram account met voor deze ronde #RMvangstronde16. Uit alle posts selecteren wij een 20-tal foto’s en een deskundige jury zal de Foto van de Week kiezen. Oh ja, vergeet niet een korte beschrijving bij de foto te plaatsen.

Serge Sonneveldt: “Tsja, het is toch een roofvis. Dit slag windes is momenteel op de rivier erg goed te vangen met klein kunstaas in de kribvakken. Je moet wat als de andere soorten ‘uit’ staan vanwege de warmte.” Een soort omnivoor die maffe winde, maar wat een dikzak Serge! Indrukwekkend man!

Mats Van Dijk: “Prachtige snoek van 114 op een kleine shad die bedoeld was voor snoekbaars! Dit is ook gelijk mijn nieuwe pr.” Whoop whoop! Lekker Mats, wat een unit! Gefeliciteerd amigo!!!

Randy Das: “Wat een snoeiharde aanbeet, echte topvis.” Dat kun je wel zeggen Randy, onmogelijk massieve zander man! Wauw, wij genieten met je mee!

Michael Schaatsbergen: “Die snoekbaars aanbeten blijven zo onwijs gaaf! Die chatterbaits blijven mij verbazen, hoe goed deze vangen! Weer een prachtige snoekbaars op de foto!” Goed bezig Michael, die chatterbaits zijn toch wel de sensatie van de afgelopen tijd!

Devin Kant: “Altijd leuk een meerval gericht met Kunstaas vangen!” Mooi als die puzzelstukjes ineen vallen!

Mike Latdorp: “Dikke baars die de Westin BladeBite gold rush niet kon weerstaan.” Had iemand het over chatterbaitkoorts? Wauw Mike, heerlijke pizza perch!

Robin Preenen: “Niets leuker dan vissen met de dochter.” Bijna net zo leuk? Scroll even naar onder 😉

John-Patrick Degenhardt: “Het maakt niet uit wat deze kale kanjer eraan hangt. Hoe kleiner het kunstaas hoe groter de vis. Deze 113 cm snoek met een shadje van een cm of 6. Nylon onderlijn en een gevecht van een minuut of 10. Snoek had even nodig om weer bij te komen met de huidige water temperatuur, maar zwom daarna snel de diepte weer in.” Jullie zijn stuk voor stuk legends Kale Kanjers!

Jigging Jay: “In de ochtend was het mistig, maar in de middag kon de zonnebril op en waren de baarzen los!” Bijzonder wat zonlicht onder water teweeg kan brengen. Lekker gevist Jay!

Visservice int: “Onze Chris laat nog even zien hoe het moet. Leuk torretje voor hem uit de diepe wateren in het hoge noorden waar we nu zijn.” Goed bezig mannen! Een torretje zeggen ze dan… Pffff…

Hans Ruigrok: “Deze Snoekbaars kwam op de dropshot tijdens de NKS wedstrijd op het Hollandsdiep afgelopen zondag… Met mijn maat Marcel wisten we de 2de plaats te bemachtigen die dag…” Beautyalarm!!! Wat een fraaie snoekbaars Hans! En dat op een wedstrijd!

Glenn Segers: “Lekker dagje vissen!” Alles aan deze foto straalt dat ook uit Glenn! Een regelrechte feel good plaat!

Johan Smit: “Vanaf de kant zijn dit soort vissen meer dan welkom.” Hell yeah Johan, daar kun je er niet genoeg van vangen. Prachtig die bronsgouden kleuren!

Kevin Demmers: “Mistige ochtend, water spiegelglad, muisstil en dan opeens die enorme klap op je popper! Het blijft zo’n verslavend visserij dat oppervlakte vissen!” Op een haar na Foto van de Week! Wat een scenery, wat een vis!!!

John-Patrick Degenhardt: “Kunnen we een snoekbaars en roofblei tegelijk vangen? Ja, wat kunnen ze eigenlijk niet? Hengels heel houden. Blij met deze kanjers, vrienden door dik en dun!” Het onmogelijk, mogelijk maken! Toppers!

Chris Van Der Stelt: “Top roofblei van 77 cm, net geen pr ‘just before sunset’. Prachtige scenery aan de @Costa del Spui.” Hahaha super Chris! Wie wil dan nog naar het buitenland!?

Koen Van Rijen: “Mooie zeebaars op de vlieg.” Supermooi deze kleurenplaat en het toonaangevende zilver in de handen!

Lennert Dumoulin: “Na een hele dag werpen met groot kunstaas geen beet krijgen, maar wanneer je er het kleinste van het kleinste aan hangt, klapt dit beest erop!” De gouden wissel met een explosie als gevolg! Goed gevist Lennert!

Janhendrik Nijland: “85 cm.” De man van weinig woorden hahaha, maar bizar mooie snoekbaars man! Heerlijke plaat ook!

Jeroen Deleye: “Een dikke roofblei, gevangen op een chatterbait! De 1ste op de rivier voor mij!” En niet de laatste Jeroen! Dat gaat wel goed komen met jou! Lekker bezig!

 

***Foto van de Week***

Nooit eerder gebeurd, iemand die de Foto van de Week twee keer op rij scoort! Maar het was pure dwang. Ook deze foto van Robin Preenen heeft er genoeg ingrediënten voor! Zomers, happy, mooie kleuren, mooie vangst! De trotse vader met zijn dolblije dochter! Eentje die een prominente plek moet krijgen in het familiealbum! Dat sowieso!

 


 

Elke week zijn we zeer benieuwd naar jouw meest recente vangstfoto. Post jouw foto op je Facebook of Instagram account met voor deze ronde #RMvangstronde16. Uit alle posts selecteren wij een 20-tal foto’s en een deskundige jury zal de Foto van de Week kiezen. Oh ja, vergeet niet een korte beschrijving bij de foto te plaatsen.