Met deze complete set kun jij perfect vissen op snoekbaars vanaf de kant!

22/09/2024
Met deze complete set kun jij perfect vissen op snoekbaars vanaf de kant!

Vissen op snoekbaars kan zo leuk zijn, die aanbeten zijn echt verslavend. Uit het niets een droge tik op je top waar je haast een lamme arm van krijgt. Vaak vis je vanaf de kant jiggend op snoekbaars en hiervoor is een geschikte hengel nodig. Het liefst een tikje langer en heel gevoelig in de top. Daaronder een molentje in de 2500-3000 serie en je kunt op pad! In dit artikel lichten we een betaalbaar topsetje uit van Daiwa, verkrijgbaar bij DeRoofvisser.com!

 

De hengel> Ninja X Jigger Spin

Zoek je een hengel die perfect is voor het jiggen op snoekbaars voor een hele schappelijke prijs, dan moet je bij de Ninja X Jigger Spin serie zijn. Deze serie heeft meerdere modellen hengels die ideaal zijn voor deze visserij. Dat komt omdat ze lekker gebalanceerd zijn en ervoor zorgen dat je goed contact met je aas houdt. Ze zijn echt gebouwd op het vissen met shadjes en ze hebben een snelle actie.

Speciaal gemaakt voor het jiggen op snoekbaars en dat voor een hele goede prijs. 

Binnen deze serie heb je twee verschillende lengtes, namelijk 2.40 m en 2.70 m en twee werpgewichten, namelijk 7-28 gram en 8-35 gram. Vis je veel op kribben dan is de 2.70 misschien wat prettiger. Vis je meer vanaf de boot of in kleinere ruimtes, dan is 2.40 weer handiger. Er is ook een Light Jiggerspin, deze is 2.40 m en heeft een gewicht van 4-18 gram. Afhankelijk van hoe zwaar je wilt vissen kun je ook het ideale werpgewicht kiezen. Check ze HIER.

 

De molen> 23 Ninja LT 

Onder een hengel hoort natuurlijk een molen en laat de ’23 Ninja LT nou precies goed zijn voor deze visserij. Deze molen is een molen die de nieuwste technieken uit Japan combineert met een hele goede prijs-kwaliteitverhouding. Hij is gevoeliger en sterker door de lichte Airdrive Rotor, waardoor de balans van de molen beter wordt en je meer controle hebt tijdens het vissen. De Digigear tandwielen zorgen ervoor dat je snel en soepel kunt binnenhalen.

Een sexy molen voor een sexy prijs. 

De nieuwe Airdrive-beugel is lichter en sterker dan voorheen en voorkomt beter dat je lijn in de knoop raakt tijdens het werpen. De ATD Type-L slip zorgt ervoor dat de lijn soepel afloopt wanneer er spanning op staat, wat handig is als je een grote vis aan de haak hebt of hard aanslaat op een snoekbaars. Je wilt niet dat de lijn breekt! De aluminium Longcast ABS-spoel heeft een speciale rand waardoor je verder kunt werpen. Dankzij het Twistbuster III-systeem wordt de lijn perfect opgespoeld. Check hem HIER.

 

De lijn> J-Braid X8

Iets waar je beter niet op kunt bezuinigen is de lijn. Waarom niet? Een goede lijn zorgt voor zoveel meer contact met je aas, dat onderschat je echt. Ook gaat een lijn best lang mee, dus zo duur is het ook weer niet als je regelmatig vist. De J-Braid X8 is niet eens heel duur en wel een ontzettend soepele en gladde lijn.

Een goede lijn is essentieel voor het jiggen.

Een gladde lijn snijdt mooi door het water, waardoor je directer contact met je aas hebt. Daarnaast kun je ook flinke afstanden werpen met een gladde lijn. Een diameter van 08/00 tot 13/00, afhankelijk van hoe zwaar je vist is voldoende voor het vissen op snoekbaars. Je kunt natuurlijk zelf weten wat voor kleur je neemt. Wij raden een felle kleur aan, zodat je hem goed in de gaten kan houden, want je kunt goed aan je lijn zien of je kunstaas de bodem raakt. Check hem HIER.

 

Het kunstaas> Prorex Slim Shady

Als laatste heb je natuurlijk een shadje nodig. De Slim Shady heeft een slanke, natuurlijke vorm en daarmee lijkt hij precies op de favoriete prooivissen van roofdieren zoals alver en spiering. Dankzij de speciale staart met een hoek van 45 graden zwemt de Slim Shady subtiel door het water, zonder overdreven bewegingen. Dit maakt hem perfect voor zowel stromend als stilstaand water. Snoekbaarzen houden vaak wel van die slanke shads met een subtiele actie.

Jouke weet ze zeker wel te vangen op de Slim Shady! 

Door de slanke vorm is de Slim Shady ook nog eens supermakkelijk te vissen, zelfs in stromend water, omdat hij weinig weerstand biedt. De geschilderde ogen maken het plaatje compleet en zorgen voor een extra realistisch effect. Tijdens de testfase bleek dit aas al een echte topper te zijn en overtuigde hij talloze roofvissen. Check DEZE video met Jouke Jansma waarbij we goed vangen op de Slim Shady! Verkrijgbaar in vier maten (7,5 cm, 10,5 cm, 13,5 cm en 16 cm) en tien vangkleurige varianten, is er altijd een Slim Shady die bij jouw viswater past! Check hem HIER.

 

Een set om zo op te halen en beginnen met vissen, ideaal toch? En dat voor een hele schappelijke prijs, perfect dus als je net begint of niet zoveel geld wilt uitgeven.