Dit aas heb jij sowieso nodig als je naar Noorwegen gaat!

16/10/2024
Dit aas heb jij sowieso nodig als je naar Noorwegen gaat!

Als je gaat vissen in Noorwegen op kabeljauw, koolvis, pollak of wat dan ook voor groots wat daar rondzwemt, ben je bij Visservice aan het goede adres. Wij zijn laatst met ze naar Noorwegen geweest, klik HIER, en we hebben ons helemaal scheel gevangen. Wat waren de toppers in het hoge noorden?

 

Voor de echte joekels> Westin Crazy Daisy

Wanneer de grote heilbot en monsterlijke kabeljauw zich niet laten vangen, is het tijd om Daisy te pakken. De Crazy Daisy is een zware jig die geleverd komt met zowel een curly tail als een schoepstaart, zodat je kunt kiezen wat voor jou goed werkt op dat moment. Deze jig is gebaseerd op een jonge koolvis en daar jagen de grote kabeljauwen en heilbotten maar wat graag op. Zelfs op echt lage snelheden oefent dit kunstaas nog een onwijze aantrekkingskracht uit.

Flink wat body, flink wat gewicht en keuze uit schoep- of curly staart. 

Het realistische uiterlijk met de actieve ogen, duurzame kleuring en supersterke haken maken het een toppertje voor het vissen op diepte. Dit aas is echt gemaakt voor de allersterkste zeehufters en je kunt er met een gerust hart mee vissen, die haken houden het echt wel.  De Crazy Daisy kun je krijgen in 300 gram bij 23 cm en 180 gram bij 18 cm, afhankelijk van hoe diep je vist en hoe grote vis je wilt vangen! Check hem HIER.

Deze hebben betere dagen gezien…

 

Mooi om mee te werpen> Westin Sandy Andy

Werp je juist graag op allerlei soorten rovers, dan is de Sandy Andy echt een goede optie, feitelijk een imitatie van een zandspiering. Dit is misschien wel numore uno aasvis voor onder andere zeebaars, maar ook kabeljauw, koolvis en pollak pakken maar wat graag een Sandy Andy. De versie waar je mee kunt werpen is weedless en daarmee kom je dus niet zo snel vast te zitten op de bodem. Doordat het een vrij slanke shad is, kun je er perfect mee in stromend water vissen.

De Sandy Andy is geliefd bij allerlei rovers in de Noorse zee. 

Je hebt keuze uit eentje van 13 cm bij 23 gram en 10 cm bij 16 gram. Check hem HIER. Mocht je echt dieper willen vissen maar wel gek zijn op de Sandy Andy, dan kun je ook voor de zware variant gaan. Deze komt ook voorgerigd op een hele zware loodkop, maar niet weedless. Deze zijn perfect voor het verticaal vissen en deze zijn ook groter, namelijk 15, 19, 22 of 23 cm. Ze komen in gewichten vanaf 40 gram tot en met 150 gram. Check het HIER.

 

Varieer zelf> BullTeez Curltail

De vorige twee stukken kunstaas waren al helemaal klaar om mee te vissen, met haak en loodkop en al. Soms is het gewicht alleen net niet wat jij in dat exacte moment nodig hebt. Soms moet je lichter vissen, of een stuk zwaarder. Een shad die niet al gerigd is, biedt dan uitkomst, omdat je precies de hoeveelheid lood kunt afstellen naar jouw wensen en de haken precies kunt plaatsen waar jij ze nodig acht.

Een flinke shad die je zelf helemaal naar wens kunt riggen. 

De BullTeez Curltail is perfect hiervoor, zo kun je er bijvoorbeeld een dikke loodkop in schroeven om heel langzaam te verticalen. De staart beweegt eigenlijk al bij de allerminste beweging en dat maakt hem perfect voor de verticale visserijen. Er zijn ook kleinere uitvoeringen, die je perfect in kunt zetten voor het werpend vissen op een lichtere loodkop. Voordeel van de BullTeez is dat deze super duurzaam is en veel aanbeten mee gaat! Check hem HIER.

 

Groot aas voor grote dieptes> Savage Gear Sandeel V2 Big Game

Als je echt flink op diepte wilt vissen, dan is de gestroomlijnde Savage Gear Sandeel V2 Big Game een super optie. Doordat de body niet breed is, krijgt de stroming minder vat op het aas en met zijn 275 gram gewicht schiet deze in no time naar de bodem. De actie blijft mooi in de shad, zowel bij het ophalen als bij het laten zakken. De jigkop is zo gemaakt dat de shad een perfecte rol- en dartactie heeft.

Een echte shad voor het big game vissen. Zwaar, groot en gestroomlijnd met een oersterke haak.

Via het speciale Pro-Peg bodyholder systeem kun je heel eenvoudig met een tandenstoker de shad aan de kop vastpinnen. Er zit ook een zachte PVC behuizing in de shad gebouwd met een rateltje om extra op te vallen, zeker in die grote dieptes waar er wat minder licht is. Het is een flinke shad van 27,5 cm, dus echt gemaakt voor de grote vissen! Een verpakking bestaat uit twee shads en één loodkop. Check hem HIER.

 

Met deze stukken kunstaas ben jij sowieso klaar voor jouw volgende trip naar Noorwegen. Check HIER de website van Visservice voor meer.