Roofmeister INSIDE: Baars in koi kleuren, veel metersnoeken & deel II van The Walking Best

16/09/2024
Roofmeister INSIDE: Baars in koi kleuren, veel metersnoeken & deel II van The Walking Best

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service!

 


*** De unieke RM Cup ***

Doe je al mee aan de Roofmeister Cup, een roofviswedstrijd waar jij GRATIS aan mee kunt doen, met een prijzenpot van €20.000,- en het allermooiste…  IEDEREEN  kan meedoen en IEDEREEN kan winnen! JIJ DUS OOK! Klik HIER


— Onze vrijdag video 

Een compleet uitgeruste visboot huren en hem waar dan ook in Nederland laten bezorgen. Of je haalt hem op en je boekt hem voor een dag of een heel weekend. En dat met of zonder vaarbewijs. Of je boekt er meteen ook een visgids bij. Te mooi om waar te zijn? Nope, bij www.visboot-huren.nl kan het allemaal. Roofmeister Sjoerd neemt samen met Evert Gregoir van Black River Fishing de proef op de som en gaan het water op met een luxe visboot die van alle gemakken is voorzien. Het plan is om te gaan trollen met klein kunstaas en ze vinden massa’s baarzen, inclusief mooie bonusvissen.


 

Vervolg op The Walking Best!

De kogel is door de kerk amigo’s! Er komt een vervolg op The Walking Best! Sterker nog, we beginnen zeer binnenkort met het draaien van een gloednieuwe YouTube competitie. Heel veel kunnen we er nog niet over zeggen, maar we hebben een format bedacht waarin wij ons gaan onderscheiden ten opzichte van de bestaande YT-battles! Ons doel, om jou per aflevering van minuut tot minuut te blijven boeien met de best denkbare roofvis infotainment!

Jawel dames en heren, hét vervolg op The Walking Best, we pakken definitief door met een tweede deel, dat volledig anders zal zijn. Alle afleveringen nog eens terug zien? Klik HIER.

Achter de schermen zijn wij hier heel druk mee bezig geweest, maar dat was zeker niet het enige. Ondertussen staat de Roofmeister Cup vol in de steigers. Doe je nog niet mee, schrijf je snel  HIER in en wie weet staan we in de nabije toekomst high fives te geven op Bonaire, omdat we een MEGA tonijn hebben gevangen.

Vandaag net terug van een vissessie met KantMeister Thijs van den Acker van Shimano. Hij legt ons alles uit over kleine hardbaits.

Echt, het is op het moment een ware rollercoaster met toffe projecten. Temidden van al dit geweld zijn we daarnaast supertoffe video’s aan het draaien voor de standaard vrijdagavond om 18:00 uur. Vorige week las je dat we met Float Plus bellyboaten op pad waren, ik ben nu net terug van een kantsessie met Thijs van den Acker van Shimano.

Een moment pauze tijdens het meervalonderzoek met v.l.n.r. Sophie Neitzel, Bo en Paul Swinkels.

Vorige week mocht Bo mee met meervalvissers en onderzoekers. Hoe gaat het met de meerval in Nederland en moeten we ons erover zorgen maken dat ze andere vissoorten uit de biotoop wegvreten? Wij en ook jullie krijgen het antwoord op deze prangende vragen. Gisteren dan weer met hardcore snoekvisser Mark Kuiper van St. Croix het grote water op. Deze topper legt ons van A tot Z uit waar hem de kracht zit in het jerkbaitvissen en hoe je het maximale uit deze visserij kunt halen.

Mark Kuiper van St. Croix, zouden er snoeken door zijn aderen zwemmen? Stay tuned voor een jerkbait masterclass!

Bellyboat vissen? Check! Kantvissen? Check! Bootvissen? Check! En dan opeens iets wat we niet eerder hebben gedaan en waar we niet van hadden durven dromen. Het varen met en vooral vissen vanaf een Waverunner van Yamaha op een van de Randmeren. Daags erna duiken we dan ’s lands grootste natuurgebied in, de Biesbosch. Visgids Thom Prüst van UFX neemt ons mee tijdens een dagje trollen op snoek…

De vetste vismachine van dit moment, de Waverunner van Yamaha!

Tussen de bedrijven door nog een toffe aftermovie van de Orka Proefvaartdag!

Snoek in het grootste natuurgebied van NL!

Ongekend wat we deze tijd meemaken Roofmeisters. Niet te filmen! Nou, juist wel en dat is precies wat wij vol gas doen! Zo kunnen jullie dit alles meebeleven en hopelijk inspireren we jullie, want daar is het allemaal om te doen!

 


 

Actuele vangsten!

Herfst, maar dan een Indian summer! Wat is er mooier dan met dit weer op of langs het water te zijn. Niet te warm, niet te koud en de roofvis in topconditie en gretig. Thanks voor de inzendingen weer Roofmeisters! Wij smullen net zo goed van jullie vangsten! Figuurlijk 😉

Elke week zijn we zeer benieuwd naar jouw meest recente vangstfoto. Post jouw foto op je Facebook of Instagram account met voor deze ronde #RMvangstronde17. Uit alle posts selecteren wij een 20-tal foto’s en een deskundige jury zal de Foto van de Week kiezen. Oh ja, vergeet niet een korte beschrijving bij de foto te plaatsen.

Edgar Zegers: “Na een lange tijd je zoon weer eens in de boot hebben met zijn vriend… Geregeld een dubbel met mijn zoon iss ook ‘dubbel, genieten!” Double hook ups zijn mooi, met je zoon goud omlijst!

Randy Das: “Weer een knal van een aanbeet! Wat kan vissen toch leuk zijn!” Bij het roofvissen zijn de aanbeten het mooiste, maar deze vangst mag er ook zijn!

Mark Verhoeven: “Sinds lange tijd weer eens de rivier op… Al vroeg meldde deze baars van 51cm zich bij Bart de Kroon en was de dag eigenlijk al goed!” Sooo dan! Aan boord bij de buffeljager, hoe kan het ook anders! Wat een unit!

Robin Smit: “Tweede worp voordat het evenement begon en het was kassa!” Bizar hoe lekker jij op de roofblei zit de laatste tijd Robin!

Edwen Wijnalda: “Wat kunnen ze sterk zijn in de stroming… een echte vechtersbaa(r)s!” Strijders zijn het Edwen en jij hebt weer een mooi exemplaar gestrikt man!

Martijn Leus: “Amsterdamse baarzen, altijd leuk als ze een beetje formaat hebben!” Voor de hoofdstad is dit zeker een dikkerd amigo!

Kevin_hop_predatorfishing: “Tijdens het binnenvaren een mooi signaal op de sidescan zien liggen, rondje gemaakt, geankerd, en bij de derde worp een goede aanbeet! Gelijk het gevoel van een zeer krachtige tegenstander. 123 cm en prachtig gebouwd. Dit was de laatste worp van de dag.” Ahhhhh, wat een topvis Kevin! Een spoorbiels, buitencategorie, een vis die je nooit meer gaat vergeten! Gefeliciteerd!

Robin Preenen: “Eindelijk afgekoeld buiten!” Inderdaad Robin en de grote snoeken stromen RM Inside weer binnen en jij doet ook even een duit in het zakje. Pfff! Magisch!

Robert Janssen: “Mooie Roofblei uit de Eem!” Netjes Robert, de Eem blijft een bijzonder water, niet makkelijk!

Ensar Vurel: “Topwater vissen op zijn best! Deze roofblei kon mijn walk-the-dog niet weerstaan!” Hier kun je toch nooit genoeg van krijgen! Prachtige foto ook!

Freek Janssen: “Het beetje stroming op de Maas zorgde ervoor dat deze wel erg ondiep lag. Na 2 keer opnieuw aanvissen en de pilker op de juiste hoogte erover te jiggen, klapte deze er vol overheen!” Freek de meervalMeister! Hoe krijg je het voor elkaar man! Zo gaaf! Diep respect!

Daan De Mulder: “De aasvissen lagen in een groep en dat was te merken aan de hoeveelheid aanbeten van zowel snoek als snoekbaars. Enkele mooie exemplaren gevangen vanaf de kant!” Wat een heerlijk massieve zander Daan en prachtig gekleurd ook!

Gert Roosen: “Na een aantal jaren volhouden en ontelbare keren tegen de meter aan gezeten te hebben, afgelopen zondag dan toch eindelijk in de meterclub terecht gekomen! Deze zeer dikke dame van 1,10 meter was meer dan welgekomen!” Het ie je gegund Gert! Gefeliciteerd man! Weet je zeker dat het plaatselijk geen winter was, zo dik!!! Ongekend topper!

Niels Cammelot: “Vaak best lastig om met de vlieghengel de roofblei te vangen. Vaak kun je de snelheid niet maken die nodig is. Bij deze mooi de snelheid kunnen gebruiken die de stroming gaf.” Happy face, prachtige blei, pittoreske natuur en zonnige kleuren! Deze foto pakken we er bij straks in de winter op een donkere dag. 

Frédéric De Cooman: “September baars, deze dikkerd had zin in een spelletje touwtrek vanaf het strand.” Whoop whoop, doet ie ff! Wat een obesitas baars Frédéric! Beauty Labrax!

Kenny LJ fishing: “Super harde aanbeet op de Fat Tioga leverde deze mooie snoekbaars op.” Heerlijk die snoeiharde aanbeten Kenny! Nice man!

Patrick Kreijkes: “Prima met Lucas Immink!” Samen genieten van een megavangst! Vissen op haar mooist toppers!

Jente Sijtsema: “Geen monster, maar wel puntgaaf en een schitterende donkere kleur!” Size doesn’t matter… 

Just Blom: “Gouden verrassing van 46 cm, prachtvis!” Holy shit Just! Voor in de geschiedenisboeken! Kruising baars met peacock? Wauw!!!

Gwen Visser: “Mega dikke Hollandse knaller!” Mega Gwen! En dat zwemt gewoon in Nederland, dat blijft moeilijk te bevatten!

 

***Foto van de Week***

Streetfishing op zijn best! Hartje Amsterdam met het CS op de achtergrond. Streetfisheriger krijg je het niet en dan ook nog gewoon een bak van een baars. Prachtig Martijn Leus! Foto van de Week! Gefeliciteerd amigo!

 


 

Elke week zijn we zeer benieuwd naar jouw meest recente vangstfoto. Post jouw foto op je Facebook of Instagram account met voor deze ronde #RMvangstronde17. Uit alle posts selecteren wij een 20-tal foto’s en een deskundige jury zal de Foto van de Week kiezen. Oh ja, vergeet niet een korte beschrijving bij de foto te plaatsen.