‘Darten’ op baars – De nieuwe sensatie?

28/09/2024
‘Darten’ op baars – De nieuwe sensatie?

Na meer dan twee jaar van experimenteren, testen en aanpassen, hebben de gebroeders Toppies de ultieme dart jig ontwikkeld. Dit loodvrije tungsten-wonder slaat perfect uit naar links en rechts, wat het darten met een Pintius onweerstaanbaar maakt voor grote baarzen. 

Door Sidy Ouattara – De enorme hoeveelheid werk, de ontelbare uren en af en toe een kleine driftbui die de gebroeders Toppies hebben moeten doorstaan tijdens de ontwikkeling van dit tungsten wonder hebben zeker hun vruchten afgeworpen. Na meer dan twee jaar van mallen aanpassen, experimenteren en testen, zijn ze erin geslaagd om mijns inziens verreweg de beste dart jig ooit op de markt te brengen.

Ze hebben er veel werk aan gehad bij Toppies, maar het resultaat mag er wezen.

De unieke vorm met de kop naar beneden onderscheidt hem van alle andere modellen die tot nu toe verkrijgbaar waren. De Dart Jig is verkrijgbaar in 5, 7 en 10 gram. In totaal zijn er tien verschillende versies van het product verkrijgbaar.

 

De ideale presentatie

Door zijn unieke vorm schiet hij perfect naar links en rechts uit  bij agressief jiggen met een losse lijn. In combinatie met de 7 cm lange Pintius van Toppies (verkrijgbaar in zes kleuren) is ‘darten’ een van de meest succesvolle methodes om grote baars te vangen in de zomer en herfst. Zowel als single als op een zogenaamde donkey rig levert de loodvrije dart jig veel en grote vissen op met de juiste presentatie.

Je kunt er flink  baarzen mee vangen!

Na het uitwerpen en afzinken naar de bodem geef ik er de voorkeur aan om de hengel twee tot vijf agressieve slagen te geven en de dart jig dan aan een strakke lijn terug naar de bodem te laten zinken. Om baars te verleiden in het midden van het water dezelfde techniek, alleen laat je de jig dan afzakken tot de gewenste diepte.

Geef een paar agressieve tikken van de hengel om hem vervolgens weer af te laten zinken.

De aanbeten zijn vaak fel en komen meestal in de zinkfase, kort nadat de dart jig voor de eerste keer tot stilstand is gekomen. Voor mij is dit een 100% aanvulling op de bestaande vistechnieken voor baars.

 

Durf iets nieuws te proberen, verbreed je horizon en vis de dart jig van Toppies! Check hem HIER.