Roofmeister INSIDE: Je kunt altijd 6 gooien, 130 cm snoek & actuele vangsten

07/10/2024
Roofmeister INSIDE: Je kunt altijd 6 gooien, 130 cm snoek & actuele vangsten

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service!

 


*** Prijzenfestival ***

Doe je al mee aan de Roofmeister Cup, een roofviswedstrijd waar jij GRATIS aan mee kunt doen, met een prijzenpot van €20.000,- met o.a. deze next level, voluitgeruste bellyboat van Float Plus. Het allermooiste…  IEDEREEN  kan meedoen en IEDEREEN kan winnen! JIJ DUS OOK! Klik HIER


 Onze vrijdag video 

In deze video staat het vissen met de bellyboat centraal! Sjoerd mag mee met toppers van Float Plus en het wordt hem niet gemakkelijk gemaakt! Er wordt met tal van verschillende vistechnieken gevist, denk aan verticalen, werpen, vissen met topwaters en zelfs vliegvissen en vissen op meerval. Voor elk van deze disciplines krijgt Sjoerd één uur de tijd om een roofvis te vangen. Je kent zijn reputatie waarschijnlijk wel, maar gaat hij zichzelf eindelijk eens overstijgen? Er wordt een GIGA snoek gevangen van 120+! Sjoerd als vanger? Het zal toch niet?!


 

6 gooien & 130 cm snoek

“Dat is geen ooievaar, dat is een zilverreiger, kut!” Wat was dat tijdens een van The Walking Best uitzendingen een heerlijke uitspraak van Thijs van den Acker van Shimano en Float Plus. Onvervalst Brabo accent en zo treffend voor zijn karakter: broodjenuchter en humor zo droog als een zak meel. “Ge kunne niet altijd 6 gooien hè?!” Nog zo’n uitspraak. Inmiddels heeft de snaak altijd een dobbelsteen bij zich met op alle vlakken ‘6’… Ik ben volgens mij fan van Thijsie!

Beste foto ooit van Thijs!

Ik heb het geluk gehad om een paar keer met hem te vissen. Dan vanuit de bellyboat, dan vanaf de kant en dan weer wadend. Elke keer weer verbaas ik me over zijn watersense, stekkenkennis en hoe hij de juiste technieken op het juiste moment weet toe te passen. Een roofvisser in hart en nieren!

Onlangs kreeg ik een lesje hardbait vissen van Thijs, zie onderstaande video. Voor Thijs een zeldzaam taaie sessie.

Fanatiek? Tot in zijn kleinste vezel. Hij werkt bij Float Plus, maar dan midden in de nacht met zijn bellyboat op water liggen, op zoek naar buitencategorie monsters. En geloof maar dat hij ze vindt en… vangt! Ongekend wat een snoekbaarskastelen hij al op zijn palmares heeft staan. Vissen waar ik alleen van kan dromen.

Ik leg me er bij neer. Zo’n kasteel ga ik nooit vangen… Dan valt het altijd mee.

“Meerval te makkelijk? Dan ga ik toch met de vliegenhengel aan de slag… Dobbelsteen mee en dan komt het wel goeoeeoe.”

Momenteel de big ass snoek op het spoor! Check foto hieronder voor t summum!

En dan de meervallen, die nog nauwelijks geheimen voor hem hebben. En ja joh, laten we ze met de vlieg vangen! Waarom niet? Thijs doet me denken aan zeebaarslegende Mehmet Buyukyilmaz. Gasten die niet denken, maar bijna leven als een vis. Gasten die de puzzel opgelost lijken te hebben en die het zichzelf moeilijker gaan maken en dan alsnog presteren.

Kebeeeennnnggg! Als ik het iemand gun! 130 cm!  FOTO: Koen Sipma

Af en toe krijg ik Appies van Thijs. De laatste tijd waren dat meervalvangsten en grote snoeken… Maarrrr zondag, 00:49 uur, midden in de nacht. Pling! Thijsie… “Sjoerd, snoekie.” Uiteraard een understatement. 130 cm! Ongekend! Doet ie ff. Zou hij daar de wereld bij elkaar geschreeuwd hebben van euforie? Nope, dat denk ik niet. Het zal hoogstens een gebalde vuist zijn geweest met een droog: “Volgens mij heb ik 6 gegooid.”

 


 

Actuele vangsten!

Tot nu toe een herfst met hier en daar flinke buien en wind, maar toch ook prima visdagen met zon en een lichte kabbel op het water. De vangsten? Die schieten weer naar recordhoogte. Wij moesten er slechts 20 tussen uit pikken, een haast onmogelijke taak.

Elke week zijn we zeer benieuwd naar jouw meest recente vangstfoto. Post jouw foto op je Facebook of Instagram account met voor deze ronde #RMvangstronde20. Uit alle posts selecteren wij een 20-tal foto’s en een deskundige jury zal de Foto van de Week kiezen. Oh ja, vergeet niet een korte beschrijving bij de foto te plaatsen.

Peter Seinen: “Mijn snoek van 103!” Spoorbiels Peter, massieve vis!

Mark Besseling: “Heerlijke baars in good old Amsterdam.” Snoekbaarshoofdstad van Nederland, maar wie weet ook die voor baars.

Robin Smit: “Tijdens het roofblei/baars vissen kom je weleens een mooi signaal tegen op half water. Dit keer bij de ketting van een boei waar ik voorheen geen aandacht aan schonk.” En kebeng Robin, het vleesgeworden signaal! Dat doe je heel goed amigo!

Edgar Zegers:  “Heel de dag onderweg in het teken van de hengelsport. Uiteindelijk in Akkrum gevist. Dit was de grootste van het aantal!” Beetje cryptische fotobeschrijving Edgar, maar prima dag gehad zo te zien!

Remco de Vries: “In Italië op Lago di Bolsena gevist. Dit was met 48 cm de grootste van in totaal zo’n 15 Black bass.” Dan heb het veel beter dan team Roofmeister gedaan Remco! Wat zijn ze mooi!

Gregg Hofstede: “Na een lange tijd toch maar weer een pelagisch gaan vissen. Deze snoekbaars was de mooiste die op de foto kwam!” Haha, die blik in je ogen! Machtig Gregg! Terecht met zo’n onwijze beauty!

Els Vanb: “De mooiste Waalsnoek van afgelopen weekend samen met Lennert Bollyn. 2 jaar geleden heeft mijn maatje Timmy Ventriglia dezelfde gevangen toen was hij 90 cm,  nu 96cm en in TOP conditie. We vingen ook nog heeeel veeel heel dikke roofblei. Binnenkort het filmje  op Savage Rob zijn YouTube kanaal.” Altijd weer indrukwekkend die tanden Els! Prachtvis en mooi op formaat!

Joost Roling: “Al een aantal sessies opzoek naar grote snoekbaars. Deze avond was het zo ver. Een nieuw pr voor mij van 90 cm. Super blij mee!” Ahhhhh Netjes Joost! Gefeliciteerd met dit kasteel! de aanhouder wint!

Jeroen Deleye: “De wilde fantasie van elke roofvisser, de aanbeet zien. En dat is exact wat er bij mij gebeurde met een walk the dog topwater aasje. Van een dichte slip om goed te kunnen aanslaan, gevolgd door een snelle reactie om de slip losser te zetten…” Goed gehandeld Jeroen! Die aanbeten zijn zo kneiterhard, vaak haken ze zich zelf ook.

Lennert Bollyn: “1 van de vele roofbleien die ik deze zaterdag ving samen met Savage Rob en Els, dik in de dubbele cijfers!” Dat klinkt als in een droom Lennert! Nagenieten en nooit meer vergeten! Wat een dikkerd trouwens!

Sander Willik: “Voor het eerst in paar maanden weer achter de snoeken aan. Duurde 3 worpen of de eerste snoek van 86 cm hing er al aan!” Een mooi begin van het snoekseizoen Sander! Super leuke plaat zo in die woonwijk!

Joost Roling: “Wat een gevecht. Wat een vis. Wat zijn ze sterk op het grote water. Mooie dikke snoek van 110 cm!” Oef oef oef Joost! Dit zijn ze man! Dik over de meter en kerngezond! Superb!

Melvin Sengers: “Lekker polderwateren afstruinen met de vliegenhengel. En dan de snoek vlak voor je voeten de streamer zien pakken geeft zo’n kick ongeacht het formaat.” Weinig dat mooier is Melvin! Daar kun je je helemaal in verliezen.

Melis Lansing: “Taaie dag vandaag te Kampen, maar hoe heerlijk om dan na een kleine drie uurtjes een mooie ronde snoekbaars onder de stadsbrug vandaan te peuteren, waarna er nog een aantal volgden in de omgeving.” Mooi als dan die aasknop ingedrukt wordt Melis! Goed dat je hebt doorgezet!

Tommy Temmerman: “Vroeg donker… mist op het water & harde pokken van aanbeten… Love it!” Gave plaat Tommy, echt zo’n foto waar je wat langer naar wilt kijken! Toffe kleuren in het donker en mooie vangst!

Friso Boomsma: “Na 3 weken vakantie maar weer eens de hengels uitgooien leverde meteen een hele dikke muiter op! 110cm op een horsmakreel statisch!” Welkom terug Friso! Laat ze maar komen die metersnoeken! Knap hoe je dat steeds weer flikt!

Kenny LJ fishing: “De mooiste periode voor baars komt eraan, laat ze maar lekker dik worden.” Deze is al heel fraai, maar straks in de winter…

Johnny Koekerits: “Mooi baarsje. Nog veel kleine baarsjes. Dit was de grootste.” Veel actie dus en dat is altijd weer lekker toch?!

Mike Kriek: “10 uur lang gooien en dan zeggen nog 3 keer gooien en dan gaan we naar huis.’ Deze dame dacht,  ‘oké dan moet ik toch maar een keertje happen.’ Doorzetten werd beloond met een super mooie snoek!” Goed gevist Mike! Supervette plaat ook in het donker! Makkelijk is het niet om dan een topplaat te maken!!

Arend Burger: “Nu het nog kan, er nog ff van genieten! De klappers in het oppervlak zullen binnenkort plaats maken voor het subtiel vissen op baars, maar voor nu nog even niet.” Dat zal wel weer even wennen zijn Arend! Wederom een leipe foto amigo!

 

***Foto van de Week***

Het vriendelijk verzoek aan iedereen om liggende foto’s te maken en dan kiezen voor een staande foto als Foto van de Week! Sorry, deze van Els Vanb konden we niet voorbij laten gaan! Mooi weer eens die indrukwekkende bek van de koning van het zoete water in close up! Heerlijke foto! Gefeliciteerd Els!

 


 

Elke week zijn we zeer benieuwd naar jouw meest recente vangstfoto. Post jouw foto op je Facebook of Instagram account met voor deze ronde #RMvangstronde20. Uit alle posts selecteren wij een 20-tal foto’s en een deskundige jury zal de Foto van de Week kiezen. Oh ja, vergeet niet een korte beschrijving bij de foto te plaatsen.