Tackle Meister Review – IRIS Shockwave – Dikke snoeken verleider

06/02/2020
Tackle Meister Review – IRIS Shockwave – Dikke snoeken verleider

De harde kern van Roofmeister wordt gevormd door de Tackle Meisters. Deze fanatieke toppers testen allerlei roofvismateriaal en doen daar hier hun verslag over. Hierrrr onze Tackle Meister Lau Boom over de IRIS Shockwave van Spro Predator

Door Lau Boom

De Spro IRIS serie, wie is er inmiddels niet bekend mee? Bijna elke roofvisser kent ondertussen de Fat IRIS wel, The Boss, Popeye en ga zo maar door… Spro komt regelmatig met nieuwe kunstaasjes in deze serie, en zo kwam ook de IRIS Shockwave uit. Een flinke lap rubber met een twisterstaart, een schitterend stukje kunstaas voor dikke snoeken…

Met zo’n kleurenpalet is er voor elke visser en elk watertype wat wils!

 


Specificaties

Merknaam: Spro
Productnaam:
IRIS Shockwave
Type product: Softbait
Lengte:
30 cm
Gewicht:
59 cm
Kleur:
Firetiger, Roach, Perch, Mackerel, Motoroil Camo en Hot Perch
Bijzonderheden:
Grote holografische ogen, twisterstaart
Winkeladviesprijs:
Tussen de €6,- en €8,-


 

Eerste indruk

Toen ik dit stuk kunstaas voor het eerst in handen had, was ik echt positief verrast! Een flinke lap met zijn 30 cm, maar toch met 59 gram een perfect gewicht om lekker weg te gooien. Als snoekvisser let ik altijd op het silhouet van kunstaas. De snoek kijkt immers bijna altijd omhoog, en de prooi komt over hem heen. Hoe groter het silhouet, hoe groter de prooi lijkt.

Sowieso is de body best breed, en Spro heeft als extra toevoeging nog vinnetjes erbij gedaan. Briljant! Ook zorgen die vinnen ervoor dat het kunstaas bij elke inhaalsnelheid netjes recht blijft lopen. Doordacht dus. En natuurlijk is het een kunstaasje uit de IRIS serie, dus is deze softbait uitgerust met grote 16 mm ogen. Weer een extra trigger voor de dikke dames! Tot slot voelt de kwaliteit van het rubber zeer degelijk; ook altijd fijn, als je bedenkt dat dit aasje straks (hopelijk) tussen 700 tandjes geklemd zit…

van onderaf een niet te missen silhouet, mede dankzij de vinnetjes aan de zijkant. Als die dikke dames hiervoor niet omhoog willen komen…

Op sociale media kwamen al snel na lancering de eerste foto’s voorbij van metersnoeken, gevangen op de IRIS Shockwave. Ik kan niet wachten om hiermee aan de slag te gaan!

 

Proef op de som

De eerste keer dat dit aasje aan mijn speld kwam te hangen, was tijdens een taaie dag vissen op een van mijn thuiswateren. Ik had een Shockwave gerigd met een shallow screw erin. Eerste worp, even laten afzinken en dan langzaam over de bodem terug vissen. Zelfs bij een dergelijk lage snelheid blijft de staart attractief wapperen.

Mijn eerste vis op dit aasje, en gelijk een kneiter!

Al na een slag binnenhalen een doffe dreun, hangen! Deze vis had de Shockwave keihard gepakt, en tikte net de 90 niet aan. Wat een manier om dit aasje in te wijden! Een paar dagen later kwam ik terug op deze stek, met aan mijn speld, natuurlijk, de Shockwave. Tijdens mijn eerste worp zie ik een vis er achteraan komen, ik laat de Shockwave even stilvallen en de vis slurpt de hele 30 cm zo weg! Toen deze vis eenmaal op de kant kwam, had ze het aasje vol head-first gepakt, zonder enige twijfel! En het was nog een dikke vis ook, met 95 cm… Na deze vangsten viel mij op hoe miniem het rubber beschadigd was. Na 2 vissen die het aasje vol in de bek hebben gehad zaten er slechts een paar kleine krassen in.

De tweede nog groter!

Het aasje is op meerdere manieren goed te vissen. Persoonlijk heb ik hem vooral met een shallow screw gevist. Met een shallow screw loopt dit aasje ongeveer 20 cm onder de oppervlakte, perfect voor ondiepe visserijen! Ook heb ik het aasje gevist met een screw-in loodkop.

Met shallow screw of een screw-in loodkop, het kan allemaal!

Hiermee is ‘ie op elke gewenste diepte te vissen, afhankelijk van het gewicht wat je erin draait natuurlijk. En ook op een gewone loodkop is deze softbait prima te vissen. Het voordeel van het vissen met een loodkop ten opzichte van een shallow screw, is dat de staart wat meer actie vertoont tijdens het zakken.

 

Aanschaf

Dit aasje zal niet lastig te vinden zijn, vrijwel elke hengelsportwinkelier verkoopt tegenwoordig Spro. Ook online is het simpel te vinden. De verkooppunten van SPRO vind je HIER.

 

Conclusie

Vol gepakt, geen enkele twijfel!

Wat een geweldig aasje heeft Spro uitgebracht met de Shockwave. Dit kunstaas heeft eigenlijk alles wat een aasje moet hebben om dikke vissen te verleiden. Ten eerste ziet ‘ie er natuurlijk gewoon gaaf uit. De actie is fenomenaal, zowel bij lage als hoge snelheid. Ook is het op een aantal verschillende manieren te riggen. En het is natuurlijk wel 30 cm rubber, maar met 59 gram is het op de meeste hengels zeer goed te werpen. Kortom, dit aasje is nu al een echte dikke vissen-verleider gebleken en bij mij zal hij ook zeker vaker aan de speld gehangen worden!

 


 

Tackle Meister PASPOORT

Naam: Lau Boom
Geboortejaar: 2001
Regio:Flevoland
Favoriete roofvissoorten: Snoek & snoekbaars
Specialismen: Poldersnoeken en riviersnoekbaarzen